#Prayforparis #Prayforpeace

Har du inte koll på vad som har hänt kolla HÄR
 
Känner att jag vill snacka lite om det som hände nu i fredags i Paris. För det första är det så himla obehagligt att för bara någon vecka sedan var jag och Johan där och hade det hur bra som helst och åt på resturang och var ute till sent på kvällen. Precis som de drabbade människorna var. Att ens fredagkväll bara kan förvandla till en mardröm är hemskt. Det är verkligen hemskt allt som har hänt och jag har verkligen kännt av det negativa hela helgen. Jag uppskattar och blir verkligen så glad av allas engagemang från hela världen för att stötta Paris och Frankrike. Det är så fint att så många bryr sig. Underbart att man kan visa medmänsklighet i en tid där man funderar var den har tagit vägen. Oehört fint. 
 
Något som dock gör mig frustrerad är de människor som visar sådant hyckleri och dubbelmoral där de bara några dagar eller tidigare veckor delat och publicerat rasitiska och främlingsfientliga inlägg och bilder angående flyktingkrisen och hur det påverkar bland annat Sverige. Dessa människor som klagat på de som flyr från Syrien där IS har beter sig som de gjorde i Paris nästan varje dag. Dessa människor menar nu att det som händer är otroligt hemskt, vilket det är såklart! Men att man hatar på människor som faktiskt flyr från vad vi fick uppleva under fredagskvällen, men sedan stöttar och beklagar de människor som blev påverkade i Paris. Jag tycker det är otroligt fult. Att byta sin profilbild tll Frankrikes flagga för att stötta det men samtidigt inte stöttar de människor som flyr från detta. Det är en fin tanke men kommer ut väldigt fel i mina ögon. Bara för det som hände, faktiskt hände i västvärlden och inte i mellanöstern så är det så otroligt hemskt medan i mellanöstern är det en vardag och därför reagerar vi inte. Detta gäller inte bara de som jag anser har en dubbelmoral och känns som hycklare utan alla, inklusive mig som inte reagerar så hemskt när det gäller människor i ex, mellanöstern utan bara när det gäller länder nära oss. Jag förstår varför men man jag önskar att man tänkte ett steg till.
 
Precis som det jag nämnde så tycker jag även att det är fint hur många människor även uppmärksammar de händelser som händer runt om i världen under samma tid som tillexempel Libanon och inte bara Paris. Detta skrivs det nästan inte om alls medan det är lika hemskt. Precis som det nästan inte gör med någon av de tradgedier runt om i världen. Men det är fint att man kan ge de länder som också upplever något hemskt stöd så att de inte känner sig bortglömda för att de inte är lokaliserade i västvärlden. Jag menar inte att något land är mer eller mindre utsatt och att något land är mindre värt utan bara tvärt om.
 
Jag menar absolut inte att ni inte ska stötta Paris och skänka en extra tanke och tänka över det som har hänt. Snälla gör det. Det är precis så man ska göra när sånt här händer och du gör helt rätt i att bry dig. Men tänk på världen runt om kring också. #Prayforparis men aboslut, #prayforpeace.
 
Ledsen om detta blev lite rörigt men kände bara att jag ville skriva av mig utan regler utan att tänka efter för mycket
Publicerat i Allmänt