Att packa

Förs och främst handbagage. Detta tycker jag är viktigt man håller bra koll vad man har i. 
Jag lägger ALLTID i passet först! ALLTID! Glöm för guds skull inte det. Klart till vissa länder kan du komma undan med bara ID men varför klödda?
Nycklar, både hem och till resväskan är bra att ha nära till hands.
Plånbok. Här har jag allt från p-piller till jojo-kort. Här brukar jag även ha en del pengar med valutan till landet man ska till. I detta fall Euro. Jag brukar inte vilja lägga i allt eftersom tänk om din väska bli stulen? Men samtidigt tänk om din andra väska blir stulen osv. 
Mobil och hörlurar såklart 
lypsyl för det behövs alltid
Något gott att smaska på. 
Eftersom att denna flygresan inte blir så lång behöver jag inte jättemycket att roa mig med. Jag är inte den som fyller min väska till toppen om det inte behövs. 
 Nej man behöver inte tre stycken necessärer MEN det är mycket lättare att hålla koll på allt.
I den första som är en väldigt praktiskt neccesär som min mamma haft i århundrande har jag allt som har tillexempel sminkbortagningsmedel, schampoo, ögonkräm etc etc. Allt stort som är till ansikte och kropp. 
 
I andra necesärren som är en väldigt praktisk från IKEA har jag allt mitt smink som jag vill ha med. Simpelt och bra
 
I tredje och minsta har jag min rosa väldigt fina necessär från Victoria Secret som jag köpte i USA. Tänkte ha den när jag bara ville ha med mig lite smink någonstans men insåg att den var helt perfelt till mina sminkborstar
Tips, när ni skriver packlista (vilket ni borde!!) så skriv inte bara "necessär" skriv vad som ska vara i också. Det är himla lätt att man glömmer något litet
 
 Sist men inte minst, resväskan. Denna resväskan är väldigt stor och väldigt praktisk enlligt mig. Har mycket fack och mycket utrymmet, plus fyra hjul och två handtag. Denna köpte vi i Japan 2008 så den har hängt med ett tag. Egentligen behövs inte en sådan stor resväska för så få dagar men den ska delas till två personer.
Jag brukar tänka i olika "outfits" när jag packar. Kommer jag använda detta till detta, typ. Jag brukar även ta med en extra t-shirt eller tröja fall i fall. Jeans är lättare att ha flera gånger. Tänk även på att man tar med sig ett helt sätt kläder när man reser också. Lätt att glömma. 
Jag tar även gärna med en extra jacka, eller två.... 
Paraply, solglasögon och smycken är lätt att bara klämma ner men ack så behövligt ibland. 
Underkläder och sånt förstår ni ju själva!
 
Imorgon är det dags för mig att bege mig iväg ut i världen. Kan ni gissa vart?? Kolla imorgon vid 16.00 så får ni se hehe! 
 
Detta inlägget är inspirerat av alla youtube-klipp jag såg innan jag skulle packa samt Kenzas fina blogg. Finns HUR mycket som helst med tips på packlistor och liknande och kände faktiskt att det hjälpte mig att strukturera upp mitt packande lite. Jag är en sådan person som packar i sista sekund.. Men ville dela med mig lite av mina tips och om hur jag packar för jag vet att det är många som åker utomlands nu på lovet och kommer även göra det i jul. Så här är några basic tips men väldigt viktiga ibland.